Περιβαλλοντικά

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (2017-2018)

«Η αυλή του σχολείου» (Γ΄ Γυμνασίου Αφάντου)» [κάθε Σάββατο στο χώρο του σχολείου 10:00΄- 12:30΄]

– Ο σχολικός χώρος αποτελεί ένα δυναμικό περιβάλλον, το οποίο συμβάλλει στο να διαμορφώσουν οι μαθητές την προσωπική τους ταυτότητα. Η βελτίωσή του βοηθάει στην ανάπτυξη των διαπροσωπικών σχέσεων των μαθητών και παράλληλα στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος. Παρεμβαίνοντας οι ίδιοι οι μαθητές στο χώρο διαμορφώνουν το πρίσμα μέσα από το οποίο μελλοντικά θα κρίνουν θα δημιουργούν και θα χειρίζονται το περιβάλλον (δομημένo και φυσικό).

– Έγραψε σχετικά μαθητής του Προγράμματος: «Βελτιώνοντας την αυλή του σχολείου μας, βοηθάμε το ίδιο το σχολείο μα και τους ίδιους μας τους εαυτούς, αφού ζούμε σ΄αυτό τις μισές ώρες της ημέρας. Παράλληλα ευαισθητοποιούμε τους υπόλοιπους συμμαθητές μας μα και τους ίδιους τους συμπολίτες μας. Μετά το βάψιμο, θα κλαδέψουμε, θα σκάψουμε τους κήπους, θα ρίξουμε λίπασμα – αφού συμβουλευτούμε γεωπόνο – θα φυτέψουμε κάθε λογής φυτά που θα ομορφύνουν το χώρο !»

– Τόσο ο Σύλλογος των Διδασκόντων/-σών όσο και τα παιδιά ευχαριστούμε την επιχείρηση «ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Π. & ΣΙΑ ΟΕ, Αφάντου» για την προσφορά των χρωμάτων και όλων των άλλων σχετικών υλικών που τόσο απλόχερα μας χορηγεί η εταιρεία.

Υπεύθυνοι προγράμματος-συντονιστές: Θωμάς Σολδάτος, Ζερβάκης Γιώργος, Συμιακού Βαλασία.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: