ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΣ 2022

ΥΛΗ ΕΞΕΤΑΣΤΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑ ΤΑΞΗ

Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ 2021-2022

Αρχείο με τις ώρες ενημέρωσης


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΦΑΝΤΟΥ

Συμπληρώστε το παρακάτω ερωτηματολόγιο με θέμα το αλκοόλ

Κάντε κλικ εδώ –> https://forms.gle/hrHsywZLZtpRqgDe7

*Το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο


Οδηγίες για την Πλατφόρμα EDUPASS (από 1η Νοεμβρίου υποχρεωτικά)

 


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Β΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (ΜΕΣΩ WEBEX)

Το Γυμνάσιο Αφάντου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Δίοδος διοργανώνει εξ αποστάσεως επιμορφωτική συνάντηση (μέσω webex), για τους γονείς της β΄ Γυμνασίου με θέμα: Πρέπει να θέτουμε όρια στα παιδιά μας και πώς; Επικοινωνία γονέων-εφήβων.” η Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12-03-2022 και ώρα 07: 00΄το βράδυ. Aξίζει να την παρακολουθήσετε.

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΕΣ:
κ. Διακοδημητρίου Ελευθερία (Κοινωνικός) & κ. Καραγιάννη Ελένη- Μιχαλίτσα (ψυχολόγος)

ΠΑΤΗΣΤΕ  ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

https://minedu-primary2.webex.com/meet/el2258


Το Γυμνάσιο Αφάντου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Δίοδος διοργανώνει εξ αποστάσεως επιμορφωτική συνάντηση (μέσω Zoom), για τους γονείς της Α΄ Γυμνασίου με θέμα: Πρέπει να θέτουμε όρια στα παιδιά μας και πώς; Επικοινωνία γονέων-εφήβων.”

Α΄ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 23-02-2022

(το link και οι κωδικοί σύνδεσης στο zoom είναι επάνω στην πρόσκληση)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

https://gym-afant.dod.sch.gr/wp-content/uploads/2022/02/Πρόσκληση-23_2.pdf

ΟΔΗΓΙΕΣ       

https://gym-afant.dod.sch.gr/wp-content/uploads/2022/02/Οδηγίες-Σύνδεσης-στο-Zoom_23_02.pdf

Β΄ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25-02-2022

(το link και οι κωδικοί σύνδεσης στο zoom είναι επάνω στην πρόσκληση)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

https://gym-afant.dod.sch.gr/wp-content/uploads/2022/02/Πρόσκληση-25-2.pdf

ΟΔΗΓΙΕΣ

https://gym-afant.dod.sch.gr/wp-content/uploads/2022/02/Οδηγίες-Σύνδεσης-στο-Zoom_25_02.pdf


Μαθήματα με τηλεδιάσκεψη μέσω Webex     

Τα μαθήματα της Δευτέρας 24/01/2022 και της Τρίτης 25/01/2022 θα πραγματοποιηθούν μέσω Webex έπειτα από την απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων. Τις ώρες διδασκαλίας και τις αίθουσες των εκπαιδευτικών θα τις βρείτε στο αρχείο: ΑΙΘΟΥΣΕΣ WEBEX

 


Αγαπητοί Γονείς/κηδεμόνες,

  1. Αύριο, Πέμπτη, 23/12/2021 οι μαθητές/-τριες θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο και μετά τη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή, θα σχολάσουν γύρω στις 10:30 (τα λεωφορεία θα έρθουν γύρω στις 11:00)
  2. Ευχαριστούμε θερμά για την αγάπη σας στη συλλογή τροφίμων προς τους άπορους συνανθρώπους μας και για την ευγενική και ολοπρόθυμη προσφορά των χρημάτων σας στην οικογένεια των μαθητών μας, που τόσο πολύ τα χρειάζονται αυτό τον καιρό για τα νοσήλεια και τη θεραπεία του δικού τους ανθρώπου.
  3. Να σας ενημερώσουμε, τέλος, πως σε δυο αίθουσες του σχολείου τοποθετήθηκαν κουρτίνες αξίας (550€) από τον παγκόσμιο πρωταθλητή του ακοντίου, κ. Λαουδίκο Αναστάσιο, τον οποίο ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, καθώς και η Β΄θμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου μας συγχαίρουν για την ευγενική του προσφορά και την αγάπη του στην παιδεία του τόπου του. Τον ευχαριστούμε θερμά, του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην προσπάθειά του για τον πρωταθλητισμό και είθε να βρει άξιους μιμητές!

      Από τους/τις συναδέλφους καθηγητές/-τριες και από μένα προσωπικά σας ευχόμαστε:

ΚΑΛΑ & ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

ΕΙΘΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2022 ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΤΕΙΛΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΩΤΕΙΝΟ & ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ…..

https://www.youtube.com/watch?v=cvasWlF09Iw

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΘΩΜΑΣ Ε.ΣΟΛΔΑΤΟΣ

       (ΠΕ01)


ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΗ Β΄/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022

Υπόδειγμα_1 αίτησης_δήλωσης μαθημάτων 2021-22

(οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αποστείλουν στο e-mail του σχολείου την υπεύθυνη δήλωση συμπληρωμένη μέχρι και τη Δευτέρα 08/11/2021 και ώρα  14:00΄. Η διδασκαλία θα γίνεται μετά το πέρας του πρωϊνού ωρολογίου προγράμματος έως το απόγευμα).

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Στις 17/11/21, ημέρα Παρασκευή από 05: 00 έως 07: 00 μ.μ  θα  πραγματοποιηθεί ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων μέσω webex (εξ΄αποστάσεως για λόγους ασφαλείας, λόγω της πανδημίας)  από τη Διεύθυνση και  εκπαιδευτικούς του σχολείου για θέματα που σας αφορούν άμεσα. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν και η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός της Ε.Δ.Υ. οι οποίες θα μιλήσουν. Θα μπορείτε να υποβάλετε οποιοδήποτε σχετικό ερώτημα προς όποιον/α  συμμετέχοντα/ουσα επιθυμείτε.


Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

Η ώρα προσέλευσης των μαθητών/τριών στο Γυμνάσιο Αφάντου την πρώτη μέρα του σχολικού έτους έτους, Δευτέρα, 13/09/2021 θα γίνει στις 08:30΄. Ο αγιασμός στο σχολείο θα τελεστεί στις 08:45΄. Στη συνέχεια θα διανεμηθούν τα διδακτικά βιβλία στα παιδιά, θα δοθούν οδηγίες και πρόγραμμα μαθημάτων. Οι μαθητές/-τριες θα αποχωρήσουν περίπου κατά τις 11:30΄. Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης η καθημερινή χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική-όπως και η τήρηση των υπολοίπων μέτρων για την πανδημία (self test 24 ώρες πριν την έλευση στο σχολείο, το οποίο δίνεται δωρεάν από τα φαρμακεία). Σημειωτέον πως έως 17/09/2021 οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να παραλαμβάνουν 06 δωρεάν selftest για τις επόμενες 03 εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων από τα φαρμακεία.
Χωρίς τη χρήση της προστατευτικής μάσκας και των self tests,όπως περιγράφονται παραπάνω και επιβάλλονται από τη νομοθεσία δεν θα επιτρέπεται η είσοδος των μαθητών/τριών στη σχολική μονάδα και το παιδί θα λαμβάνει απουσίες (Δ1α/Γ.Π.οικ. 55254, ΦΕΚ, 10/09/2021,τεύχ, β΄ αριθμ.Φύλ.4187). Είμαστε βέβαιοι για την αγαστή συνεργασία για μια σχολική χρονιά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για το καλό των παιδιών μας και της κοινωνίας ολόκληρης.

ΚΑΛΗ & ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!


 
 
Οι μαθητές/-τριες που επιθυμούν να εγγραφούν στα ΓΕ.Λ- ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2021 -΄22, υποχρεούνται να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από σήμερα 18/06/2021 έως και την 2η Ιουλίου και ώρα 23:59 στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttps://e-eggrafes.minedu.gov.gr

 
 
Ενημέρωση για το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα»
Αγαπητοί γονείς,
Σας παραθέτουμε πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια επιλεξιμότητας και τον τρόπο υποβολής αιτήσεων του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», ώστε οι δικαιούχοι του προγράμματος να καταθέσετε την αίτηση σας, να την ολοκληρώσετε και να κάνετε χρήση των επιταγών που δικαιούστε έως την ημερομηνία λήξης του προγράμματος, Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.

Φυλλάδιο προγράμματος

Επεξηγηματικό κείμενο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας προσκαλούμε στην ενημερωτική συνάντηση που οργανώνει το Γυμνάσιο Αφάντου με θέμα «Σχολικός Εκφοβισμός», την Κυριακή 30 Μαΐου και ώρα 07:00 μμ στην διαδικτυακή πλατφόρμα Webex στον παρακάτω σύνδεσμο του διευθυντή του σχολείου μας:
https://minedu-secondary2.webex.com/meet/soldatosth
Το αναλυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:
• Εισαγωγή και ενημέρωση για τρέχονται θέματα του σχολείου από τον διευθυντή.
• Θεωρητικό μέρος: «Τι είναι βία, τι είναι εκφοβισμός» (Σταμάτης Γιασιράνης – Κοινωνικός Λειτουργός)
• Βίντεο με θέμα τον εκφοβισμό (Αιμιλία Λυρώνη-Εκπαιδευτικός)
• Αποτελέσματα έρευνας σε σχέση με τον σχολικό εκφοβισμό (Παντελής Βολονάκης-Εκπαιδευτικός)
• Το ψυχολογικό κλίμα στην οικογένεια σε σχέση με τον εκφοβισμό – Τεχνικές αντιμετώπισης του εκφοβισμού -Τεχνικές ενδυνάμωσης απέναντι στον εκφοβισμό (Ήρα Λουτσιού – Ψυχολόγος)

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΘΩΜΑΣ Ε.ΣΟΛΔΑΤΟΣ
ΠΕ01

 ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ 22/03/2021

ΑΙΘΟΥΣΕΣ WEBEX ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

Οδηγίες

ΓΙΑΣΙΡΑΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ (ΠΕ30) [ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ] *_WEBEX ΛΟΥΤΣΙΟΥ ΗΡΑ (ΠΕ23) [ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ]_* WEBEX
Ενημερωτικό από την σχ. ψυχολόγο κα. Λουτσιού Ήρα:  Διαβάστε: ΕΔΩ και  ΕΔΩ
ΤΣΙΚΛΗΡΑ ΕΥΓΕΝΙΑ [Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ)] * WEBEX
ΧΑΡΙΣ ΚΟΝΤΟΥ Τμήματα ΖΕΠ      Πρόγραμμα μαθημάτων ΖΕΠ

Δευτέρα και Τετάρτη στις 13:05 οι μαθητές της χορωδίας μπορούν να μπαίνουν στην εξ αποστάσεως αίθουσα ΜΟΥΣΙΚΗΣ.


Για να μπορείτε να στέλνετε εργασίες στους εκπαιδευτικούς μέσω του eClass πρέπει να εγγραφείτε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Τα μαθήματα του σχολείου μας στο eClass για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (Φ.Ε.Κ. Αριθμ. 14109/ΓΔ4, 6 Φεβρουαρίου 2021, τεύχος β΄, Αρ. Φύλλου 455)  ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΤΟ ΦΕΚ. Η δικαιολόγηση των απουσιών των μαθητών -κατά το πρώτο τετράμηνο του σχολικού έτους 2020- 2021- οι οποίοι δεν πάσχουν οι ίδιοι/ίδιες από κάποιο σοβαρό νόσημα πλην, όμως, συνοικούν με άτομα, τα οποία ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου σχετικά με τη λοίμωξη COVID – 19, γίνεται ύστερα από αιτιολογημένη απόφαση ειδικής επιστημονικής Επιτροπής (αποστέλλεται φάκελος στην Αθήνα μέσω του Δντή του σχολείου). Οι ανωτέρω μαθητές/τριες μετά την απόφαση της παραπάνω Επιτροπής δύνανται να παρακολουθούν μαθήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κατά τις κείμενες διατάξεις. Ως άτομα συνοικούντα με τους μαθητές/τριες για την εφαρμογή της παρούσης ορίζονται οι κηδεμόνες και οι συγγενείς μέχρι β΄ βαθμού ευθέως ή εκ πλαγίου των μαθητών/τριών και στην περίπτωση που οι μαθητές/τριες είναι ενήλικοι και οι σύζυγοι αυτών. Ως υποκείμενα νοσήματα ατόμων που συγκατοικούν με μαθητή/τρια, τα οποία μπορεί να συνιστούν αιτία για προσεκτική στάθμιση του ενδεχομένου μακρόχρονης αποχής του παιδιού από το σχολείο είναι τα αναφερόμενα στις υπ’ αρ. 37095/1436 (Β’ 4011) και υπό στοιχεία ΔΙΔΑΔ/Φ.64/420/16446/17-9-2020 (Β’ 4011) κοινές υπουργικές αποφάσεις και ιδίως οι κάτωθι περιπτώσεις: 1) άτομα με μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου που λαμβάνει δύο ή περισσότερα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα, 2) άτομα με μεταμόσχευση μυελού των οστών το τελευταίο έτος ή που λαμβάνει δύο ή περισσότερα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα, 3) άτομα με διάγνωση νεοπλασίας ή αιματολογικής κακοήθειας που βρίσκεται υπό χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία ή ανοσοθεραπεία, 4) άτομα με βαριά πνευμονοπάθεια (κυστική ίνωση,χρόνιο αναπνευστικό νόσημα που απαιτεί χρήση οξυγόνου κατ’ οίκον, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια με FEV1 < 30% [FEV1: forced expiratory volume in 1stsecond], διάμεση πνευμονοπάθεια με δοκιμασία διάχυσης < 40%), 5) άτομα με σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια (υποβολή σε αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση, χρόνια νεφρική νόσος σταδίου) 6) άτομα με σοβαρή ηπατική ανεπάρκεια με πυλαία υπέρταση, κίρρωση ήπατος με πυλαία υπέρταση, 7) άτομα με ανοσοκαταστολή λόγω βαριάς συνδυασμένης ανοσοανεπάρκειας, HIV λοίμωξης με CD4<200 κύτταρα/μL ή που λαμβάνουν υψηλές δόσεις κορτικοειδών ή δύο ή περισσότερα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα λόγω φλεγμονωδών νοσημάτων. ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ/ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Σας ενημερώνουμε για τις ημέρες και ώρες που μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο σχολείο μας, ώστε  να ενημερώνεστε  από τους εκπαιδευτικούς για θέματα που αφορούν τις μαθητικές επιδόσεις και τη συμπεριφορά των παιδιών σας.  Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία (τηλ. επικοινωνίας:  2241051031).   ΔΕΙΤΕ ΤΟ NEO ΑΡΧΕΙΟ   Ενημέρωση & οδηγίες για την Ενισχυτική Διδασκαλία στο πλαίσιο της Πράξης «Ενισχυτική διδασκαλία στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σχολικό έτος 2020-2021»

1. OΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ/ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ 2. ΑΙΤΗΣΗ/ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

 


08/11/2020 Φίλοι Γονείς/Κηδεμόνες των μαθητών/τριών μας, Από τη Δευτέρα 09/11/2020 ξεκινά η τηλεκπαίδευση σε όλες τις Σχολικές Μονάδες της χώρας (Γυμνάσια-Λύκεια) με σκοπό να καλύψει τη διδακτέα ύλη των διδασκόμενων μαθημάτων του Αναλυτικού Προγράμματος του Υ.ΠΑΙ.Θ. Η υλοποίηση της προσπάθειας αυτής πραγματοποιείται μέσω της κατάλληλης ψηφιακής πλατφόρμας Webex Meetings, η οποία καθιστά δυνατή την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων. Τα παιδιά θα εισέρχονται στα ηλεκτρονικά μαθήματα μέσω της πλατφόρμας αυτής – σύμφωνα με τις οδηγίες που τους  δόθηκαν αναλυτικά στο σχολείο και βάσει του ωρολογίου προγράμματος  οφείλουν να ανταποκρίνονται στην μαθητική τους υποχρέωση. Απαιτείται η ενεργός συμμετοχή τους στη σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση, καθώς η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική και οι απουσίες τους καταγράφονται και καταχωρούνται στα οικεία βιβλία. Η συμμετοχή και η επιτέλεση των εργασιών τους  θα είναι το κλειδί στην πρόοδό τους, όπως ακριβώς και στη δια ζώσης διδασκαλία της φυσικής τάξης. Στην ιστοσελίδα του σχολείου μας θα βρείτε χρήσιμες οδηγίες σύνδεσης στην πλατφόρμα, πρόγραμμα  και οτιδήποτε άλλο  απαιτείται για την επιτυχή παρακολούθηση των παιδιών στα ηλεκτρονικά μαθήματα. Η Διεύθυνση του Σχολείου θα παραμείνει ανοικτή καθ’ όλη τη διάρκεια του κλεισίματος με σκοπό τη διευκόλυνση της όλης προσπάθειας. Τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών που είναι ήδη αποθηκευμένα στα συστήματα του ΥΠΑΙΘ λόγω της ιδιότητάς ως μαθητών θα διατηρηθούν όπως ορίζεται στις σχετικές πολιτικές του ΥΠΑΙΘ. Τα μεταδεδομένα που δημιουργούνται θα διαγραφούν μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους 2020-2021. Αισιοδοξούμε & ελπίζουμε για το καλύτερο δυνατόν…… Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΘΩΜΑΣ Ε. ΣΟΛΔΑΤΟΣ (ΠΕ01)