Αγαπητοί μαθητές,
Παρακάτω υπάρχουν οδηγίες για τη σύνδεση στις τηλεδιασκέψεις σε περίπτωση που χρειαστεί. Αν αλλάξει κάτι θα ενημερώσουμε την σελίδα.

Για να συνδεθείτε δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποιο λογισμικό, ενώ για τη συμμετοχή σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπολογιστή, τάμπλετ ή κινητό, αρκεί να υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Όσοι μαθητές θέλουν να χρησιμοποιήσουν τάμπλετ ή κινητό μπορούν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή Cisco Webex Meetings.

Στο πρόγραμμα μαθημάτων έχουν τοποθετηθεί υπερσύνδεσμοι με την τάξη της/του εκπαιδευτικού που θα έχετε μάθημα ώστε πατώντας στον υπερσύνδεσμο να ανοίγει αμέσως η διεύθυνση της/του εκπαιδευτικού σε ένα πρόγραμμα εξερεύνησης του internet π.χ. Chrome, Firefox.
Στην περίπτωση που σας ανοίγει π.χ. ο Firefox και εσείς θέλετε Chrome ή Edge ή άλλο πρόγραμμα εξερεύνησης του διαδικτύου, μπορείτε να κάνετε αντιγραφή του υπερσυνδέσμου από το ένα πρόγραμμα και επικόλληση στο άλλο.

Επιλέγετε Join from your browser και έπειτα εμφανίζεται η παρακάτω φόρμα:

Συμπληρώνετε το όνομα και το επίθετο σας και επιλέγετε Next όπου εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη:

Επιλέγετε να επιτρέπεται η χρήση του μικροφώνου και της κάμερας από την εφαρμογή και επιλέγετε Join meeting. Τέλος περιμένετε να σας αποδεχθεί η/ο εκπαιδευτικός στην αίθουσα.

Το μικρόφωνο και η κάμερα πρέπει να είναι κλειστά και να ανοίγουν όταν η/ο εκπαιδευτικός σας δώσει το λόγο. Μπορείτε να γράφετε τις απορίες σας με γραπτό κείμενο, όπως επίσης να πατήσετε το εικονίδιο με το χεράκι ειδοποιώντας ότι θέτετε να μιλήσετε.

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες από το υπουργείο ΕΔΩ