Εκπαιδευτική εκδρομή στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Γ3 και Γ4΄ επισκέφθηκαν το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου.
Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πύλη Ταμπουαζ από όπου ξεκίνησε η ξενάγηση από την ξεναγό κα. Γαμπιεράκη Φωτεινή, η οποία μας έκανε μια πλήρη ιστορική αναδρομή ταξιδεύοντας μας στην εποχή των ιπποτών.
Στο παλάτι οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να θαυμάσουν ένα από τα σημαντικότερα μνημεία παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς, αφού κάθε κτίσμα του αποκαλύπτει μια ενδιαφέρουσα ιστορία.Επιπλέον περιηγήθηκαν στους εσωτερικούς χώρους, είδαν και θαυμασαν τα εκθέματα τους κίονες και τα κιονόκρανα, τα μεσαιωνικά έπιπλα, τους πίνακες, τους κηροστάτες, τα υπέροχα ψηφιδωτά καθώς και άλλα αντικείμενα που συμπληρώνουν τον διάκοσμο του επιβλητικού οικοδομήματος. Μέσα από αυτήν την μοναδική ξενάγηση βίωσαν ενα γλυκό ταξίδι στον χρόνο που ενώνει το σήμερα με το χθες και σηματοδοτεί το πάντρεμα πολλών πολιτισμών.
Στη συνέχεια οι μαθητές είχαν την ευκαιρια να περπατήσουν στην πόλη και να φάνε όλοι μαζί σε καφέ ώστε να συσφίξουν και τις φιλικές σχέσεις τους.
Η δράση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τους εκπαιδευτικούς: Δαγαλάκη Μαρία, Μανούσου Καλλιρόη και Παπαθεοδώρου Γιάννη.
Ευχαριστούμε θερμά το Σωματείο Ξεναγών Ρόδου και ιδιαίτερα την ξεναγό κα Γαμπιεράκη Φωτεινή για την πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι κλειστά.